Information gällande Covid 19 / Munskydd obligatoriskt

Från och med den 11 Januari gäller följande inom region Skåne:

• Munskydd och visir ska användas av all personal vid patientnära arbete. • Personal och besökare bör bära munskydd vid vistelse i vårdlokaler. Även patienter bör använda munskydd i följande situationer: i slutenvård vid vistelse i vårdlokaler utanför vårdrummet samt i öppenvård och dagsjukvård vid vistelse i vårdlokaler. Barn 12 år och yngre samt personer som av olika skäl inte kan använda munskydd undantas. För ytterligare information läs här.

• Resurspersonal ska i minsta möjliga mån rotera mellan olika enheter.
• Alla patienter ska i största möjliga utsträckning vistas på sina rum.

Fortsatt gäller även Kaernans egna regler där vi undanber oss anhöriga i väntrummet. Vi vill inte ha mer folk än nödvändigt i vårt väntrum. Om du som har ett bokat möte blir sjuk, förkyld eller får feber, ska du ringa oss och avboka din tid.

Vi måste alla fortsätta att hjälpa till att minimera smittspridningen samtidigt som vi vill kunna fortsätta hjälpa de patienter som har bokade tider hos oss.

Du som kommer ska ha tvättat händerna innan du kommer in till kliniken och vg nys i armvecket samt ta inte i hand. Tråkiga men ack så viktiga små saker vi göra nu för att hålla oss friska!